Juniperus squamata 'Blue Star'

Decoratief blad Kalkhoudende grond Klein Wintergroen Volle zon

Description

Juniperus squamata 'Blue Star' is een semi-dwergvorm van de Himalaya Jeneverbes. Deze vorm blijft zeer laag, bolrond en is dicht vertakt. De naaldvormige bladeren zijn staalblauw.
J. squamata is afkomstig uit de Himalaya en China en groeit er op hoogtes van 1.600 tot 4.900 m. Deze vorm werd rond 1950 aangetroffen op de kwekerij van Gebr. Hoogeveen in Reeuwijk (Nederland) tussen zaailingen  van J. squamata 'Meyeri’. Hij werd geselecteerd uit twee zeer compacte scheuten. Mogelijk gaat het om een heksenbezem. Gen bloemen of vruchten.
'Blue Star' is door de keuringscommissie van de Nederlandse Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen in 1964 gewaardeerd met een 'Getuigschrift Eerste Klas'.
Award of Garden Merit 1993, 2002

Shape

  • Growing habit: Brede, matvormige tot bolronde groeiwijze met spitse top, zeer dicht vertakt, takken buigen aan de top naar beneden; wordt dubbel zo hoog als breed; op latere leeftijd meer onregelmatig, met enkele opgaande zijscheuten
  • Height: 50 - 80 cm
  • Width: 1-1,5 m
  • Vigour: traag
  • Root system:

Leaf

  • Shape: lancet- tot naaldvormig, 0,5  0,8 cm lang, spits en stekelig, staan per drie in dichte kransen op de takken
  • Color: diep blauwgrijze, wat zilverige naaldjes met een witte streep; aan de onderkant meer blauwgroen; verkleuren purperblauw in de winter
  • Fall color: wintergroen
  • Special features: afgestorven, verdorde blad blijft lang hangen

Flower

  • Shape:
  • Color:
  • Point of time:
  • Special features:

Fruit

  • Shape:
  • Color:
  • Point of time:

Stem

  • Stem / bark: De schors is donkerbruin, afschilferend in dunne stroken

Cultivation requirements

  • Stand: zon / Lichte schaduw
  • Ground: Bij voorkeur een droge, eerder voedselarme zand- of leembodem. Verdraagt zowel licht zure als licht kalkhoudende grond.
  • Climate zone: 5b
  • Special features: geschikt voor stedelijke omgeving; goed droogtebestendig; kan goed gesnoeid worden

Share this page