11 September 2015

Blik achter de schermen bij Arbor op Dag van de Landbouw

Bezoek Arbor België (kwekerij, los- en laadhal) op de Dag van de Landbouw op zondag 20 september 2015. Ontdek een unieke toer doorheen de kwekerij aan de hand van wist-je-datjes en infobordjes.

Arbor is de grootste boomkwekerij van België en één van de meest toonaangevende in Europa. 90% van de productie is bestemd voor wereldwijde export. Arbor is al 50 jaar een koploper op het vlak van innoverende productie. Deze boomkwekerij introduceerde talloze nieuwe plantensoorten en -variëteiten en hertekende zo het Europese landschapsdesign. Nieuwe plantensoorten worden eerst grondig gescreend in de kwekerij door testproducties. Enkel na een positief rapport worden ze op de markt gebracht.

Het bedrijf draagt duurzaamheid en milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel. Men investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe milieuvriendelijke productietechnieken, steeds met het oog op een verbetering van de kwaliteit. In de containerkwekerij werden irrigatiemethodes verfijnd om tot een gesloten cyclus te komen. Dankzij de centrale ligging van het bedrijf in Europa behoort de ecologische voetafdruk van Arborproducten bij levering tot de laagste binnen de sector. Arbor hanteert de strengste kwaliteitsnormen en de modernste technieken op het vlak van snoei, ziektebestrijding, vormgeving, verplanting … De planten die door de werknemers worden uitgekozen, zijn het resultaat van een zorgvuldige selectie.

Van harte welkom op de grrotste kwekerij van België! 

www.dagvandelandbouw.be
www.arbor.be