Cornus florida

Decoratief blad Opvallende herfstverkleuring Lichte schaduw Bladverliezend Klein Giftig Opvallende vrucht Decoratieve schors Opvallende bloei

Description

De Amerikaanse kornoelje is een zeer schilderachtige laagvertakte of meerstammige forse struik of kleine boom met sierlijk uitwaaierende takken en een spectaculaire bloei in het voorjaar. De soortnaam florida verwijst niet naar de Amerikaanse staat Florida, maar naar de rijke bloei. Bovendien hebben ze meestal ook een schitterende herfstverkleuring en aantrekkelijke vruchtjes. Ze behoren ongetwijfeld tot de mooiste sierstruiken voor de tuin. In de Verenigde Staten is het een van de meest aangeplante sierstruiken.
C. floridus komt van nature voor in het oosten van Noord-Amerika, van Massachusetts tot Ontario and Michigan, en van Texas tot Florida, meestal als onderhout in bossen. De schors werd vroeger gebruikt voor de bereiding van een rode kleurstof en voor de behandeling van koorts. De takken werden en worden nog steeds gebruikt voor manden. Het harde hout wordt gebruikt voor diverse kleine gebruiksvoorwerpen, zoals spoelen, katrollen, harken, juwelendoosjes, enz.
Er bestaan vele tientallen cultivars met witte, roze en roodpaarse bloemen, al dan niet met bontgekleurd blad.

Shape

Leaf

Flower

Fruit

Stem

Cultivation requirements