Leucothoe fontanesiana Rainbow

Decoratief blad Opvallende herfstverkleuring Lichte schaduw Zure grond Klein Opvallende geur Wintergroen Volle zon Opvallende bloei

Description

Leucothoe fontanesiana ‘Rainbow’ (ook vaak aangeboden onder de naam L. walteri ‘Rainbow’ of ‘Girard’s Rainbow’, alhoewel beide niet identiek zijn) is een bijzonder aantrekkelijke cultivar van de druifheide, met een sierlijke groeiwijze en opvallend bontgekleurd, lederachtig blad. De jonge twijgen zijn behaard en karmozijnrood.
Leucothoe fontanesiana is inheems in Noord-Amerika. Het wordt een middelgrote, bladhoudende struik, ongeveer 1,5 meter hoog en iets breder. Voornaamste sierwaarde zijn de bladeren die ook in de bloemsierkunst zeer gegeerd zijn. Extra-sierwaarde vormen de crèmewitte, geurende bloemtrosjes in het voorjaar. Het is een plant die zure grond nodig heeft.
‘Rainbow’ is een cultivar die rond 1950 werd geselecteerd door de bekende Britse kwekerij Hillier. De vrijwel identieke vorm ‘Girard’s Rainbow’ werd rond dezelfde tijd geselecteerd door de Amerikaanse kwekerij Girard Bros. uit Ohio, USA.

Shape

Leaf

Flower

Fruit

Stem

Cultivation requirements