08 June 2012

Arbor levert planten voor het decor van Villa Vanthilt

Villa Vanthilt verschijnt dit jaar als een oase midden in de stad.  Aangezien de Villa elke zomer moet opboksen tegen de mooiste pleinen die ons land rijk is - deze keer de compleet vernieuwde Grote Markt van Turnhout en de historische Grote Markt van Ieper - kiezen we voor het contrast: hout, water en planten. Met een prachtige daktuin, een gigantische groene wand, een echte waterval, een zomers terras, een vijver als salontafel en een exotische serre boven op het dak. De bezoekers van de Villa zullen zich ongetwijfeld in zuiderse sferen wanen. Op vakantie gaan naar verre oorden is nog nooit zo overbodig geweest.

Daarenboven leeft het decor, want het zijn allemaal echte planten. Regelmatig zal er iets in bloei staan. Misschien valt er nu en dan wel iets te oogsten of zullen vogels er een nestje bouwen.

Het decor is een ontwerp van Pièce Montée ism  Sam Coeckelberghs en tuinarchitect Erik De Waele. De planten worden geleverd door het Belgisch familiebedrijf Arbor, de grootste boomkwekerij van ons land en een van de meest toonaangevende van Europa.